Ιταλία: Υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής ο νέος πρόεδρος της Βουλής

Χαιρέτησε στο συνέδριο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης το 2016

Η συντηρητική πλειοψηφία, η οποία αναδείχθηκε από τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, ψήφισε τελικά για πρόεδρο της Βουλής της Ιταλίας το στέλεχος της Λέγκα, Λορέντσο Φοντάνα, αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, ο οποίος φέρεται να είναι υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υποψήφιος της δεξιάς ήταν αρχικά ο Ρικάρντο Μολινάρι, πάντα της Λέγκα, αλλά χθες, Πέμπτη, συγκέντρωσε λιγότερες ψήφους από τις προβλέψεις και ο Ματέο Σαλβίνι υπέδειξε τελικά τον Φοντάνα.

ακροδεξιός Λορέντσο Φοντάνα είναι 42 ετών και στο παρελθόν έχει εκφραστεί υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν, του Βίκτορ Ορμπάν και της Μαρίν Λεπέν, όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος. Παράλληλα, έχει ταχθεί κατά των δικαιωμάτων των γυναικών και των ομοφυλόφιλων.

Χαιρετισμός και στο συνέδριο της Χρυσής Αυγής

Σήμερα το πρωί, όμως, ο κεντρώος πολιτικός Κάρλο Καλέντα, επικεφαλής του κόμματος Azione (Δράση) σε μήνυμά του στο Twitter αναφέρθηκε σε ένα ακόμη γεγονός.

«Το 2016 ο χαιρετισμός του Λορέντσο Φοντάνα στο συνέδριο της Χρυσής Αυγής, του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος, το οποίο το 2020 χαρακτηρίσθηκε εγκληματική οργάνωση από το εφετείο της Αθήνας», έγραψε ο Καλέντα, αναρτώντας και το σχετικό βίντεο.

Στο συγκεκριμένο βίντεοσκοπημένο μήνυμά του, πριν από 6 χρόνια, ο Φοντάνα είχε υπογραμμίσει:

«Χαιρετίζω ευχαρίστως τους φίλους της Χρυσής Αυγής και το συνέδριό τους. Στις δύσκολες αυτές στιγμές για την Ευρώπη, η συμβολή σας θα είναι καθοριστική. Η Ευρώπη δεν μπορεί να στερηθεί την Ελλάδα, η Ελλάδα είναι ο φάρος της κλασικής Ευρώπης που αγαπάμε και θέλουμε να αναστηθεί από τις στάχτες της. Είναι μια δύσκολη στιγμή, πρέπει να δώσουμε μάχη και ξέρω ότι εσείς είστε μαχητές. Μαζί, είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε νέα ώθηση σε αυτή την Ευρώπη, ώστε να ξαναγίνει αυτό που ήταν, ένας φάρος πολιτισμού. Σας χαιρετώ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί